B-Present mindfulness
Patrick Smolders
(+31) (0)30 - 275 07 05

Individuele MBSR 

De achtweekse MBSR Mindfulness-training kun je ook doen op individuele basis. Een groepstraining kan soms minder gelegen komen of minder geschikt zijn. In zo’n situatie kan een individueel achtweeks MBSR programma uitkomst bieden.

 

Individuele 8-weekse MBSR (mindfulness-training)

Bij B-Present.nl kun je de authentieke 8-weekse MBSR-training op individuele basis volgen, dus zonder groep. Het 8-weekse programma komt dan neer op 8 sessies van elk 90 minuten. De inhoud is in grote lijnen gelijk aan de MBSR groepstraining. De richtprijs voor een individueel programma is € 600,- inbegrepen btw, werkboek, cd's / mp3's. Wordt dit door de werkgever vergoed, dan bedragen de kosten € 800,- inclusief btw, werkboek, en cd's / mp3's.

Vergoedingen door verzekeraars

Een aantal verzekeraars vergoedt in hun aanvullend pakket de 8-weekse MBSR. Zij vergoeden deze training onder vier voorwaarden: 

  • De verzekerde is 18 jaar of ouder
  • Er is sprake van burn-out klachten of andere (door de verzekeraar vergoede) medische klachten

  • De 8-weekse MBSR wordt gegeven door iemand die bij de beroepsvereniging VMBN ingeschreven is als gecertificeerd Categorie 1 mindfulnesstrainer.
  • De verzekerde beschikt over een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. Deze verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur naar de verzekeraar sturen.

 

Hoogte van de vergoeding (2018)

Tot € 350,- vergoed
Het aanvullend pakket van United Consumers, VGZ, Univé, UMC en IZA vergoedt tot een maximum van € 350,-. 

Tot € 250,- vergoed
Avéro Achmea, Pro Life, Zilveren Kruis en OZF vergoeden tot een maximum van € 250,-

• Tot € 150,- en minder vergoed
FBTO vergoedt tot maximaal € 150,-. Menzis, PMA en FNV Zorg keren aan mantelzorgers een vergoeding uit van soms € 100,- en soms € 150,- (polisafhankelijk). En de Amersfoortse vergoedt maximaal € 100,-. 

Tip: Check altijd uw verzekeringspolis voor het precieze bedrag.

Vergoeding door Werkgever

Vrijwel elke werkgever beschikt over een Preventiebudget, Ziekteverzuimbudget, een budget Duurzame Inzetbaarheid of een budget Persoonlijke Ontwikkeling. Binnen grotere organisaties kan soms een beroep gedaan worden op het bedrijfsmaatschappelijk werk. Ook kan de werkgever worden benaderd via de Arbodienst, Bedrijfsarts of Brancheorganisatie.

Vergoeding door UWV

Ontvang je van het UWV een uitkering dan kun je bij het UWV informeren of zij bereid is een deel van de kosten voor de 8-weekse MBSR te vergoeden. Daarbij is van belang aan te geven (te motiveren) hoe een MBSR 8-weekse van betekenis kan zijn voor u. Voorbeelden: Gemakkelijker vinden van een baan; Goed blijven functioneren in een baan.

Vergoeding door Gemeente

Vanwege zorgbezuinigingen is het nu voor veel gemeentes een speerpunt geworden om mantelzorgers te ondersteunen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. (NB: Naast gemeentes vergoeden ook sommige zorgverzekeraars aan mantelzorgers een deel van de 8-weekse MBSR zelfs zonder dat sprake is van burn-out klachten).

Vergoeding in het kader van Arbeidsintegratie

De Amersfoortse vergoed in principe € 100,-. Vraag echter goed door op de voorwaarden. OHRA vergoedt een individuele 8-weekse MBSR slechts op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Hoewel deze informatie met de grootste zorg verzameld en samengevat is, wordt u aangeraden zich altijd te vergewissen bij de betreffende instantie (verzekeraar, werkgever, etc) omtrent eventuele vergoedingen.

 

 

Via het interesse-formulier kun je je aanmelden voor een individuele 8-weekse mindfulness-training (MBSR) of voor een gratis en oriënterend adviesgesprek. De button hieronder brengt je daar. Of bel direct 030 - 275 07 05 en laat een korte boodschap achter, dan word je binnen 48 uur teruggebeld.