B-Present.nl mindfulness
Patrick Smolders
030 - 275 07 05

Individuele 8-weekse

Sommige mensen willen of kunnen - vanuit heel uiteenlopende omstandigheden - niet aan een groepstraining deelnemen. In zo’n situatie kan een individuele mindfulness-training uitkomst bieden.

 

Individuele 8-weekse MBSR (mindfulness-training)

Bij B-Present.nl kunt u de authentieke 8-weekse MBSR-training op individuele basis volgen. Dus zonder groep. Het 8-weekse programma komt dan neer op 8 sessies van elk 90 minuten. De inhoud is in grote lijnen gelijk aan de MBSR groepstraining.

8-weekse MBSR: Vergoed door verzekeraars

Een aantal verzekeraars vergoedt in hun aanvullend pakket de 8-weekse MBSR. Zij vergoeden deze training onder vier voorwaarden: 

  • De verzekerde is 18 jaar of ouder
  • Er is sprake van burn-out klachten of andere (door de verzekeraar vergoede) medische klachten
  • De 8-weekse MBSR wordt gegeven door iemand die bij de beroepsvereniging VMBN ingeschreven is als gecertificeerd Categorie 1 mindfulnesstrainer.
  • De verzekerde beschikt over een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. Deze verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur naar de verzekeraar sturen.

 

Hoogte van de vergoeding (geactualiseerd nov. 2017)

Tot € 350,- vergoed
De 8-weekse MBSR wordt via het aanvullend pakket van ondermeer United Consumers, VGZ, Univé, UMC en IZA vergoed tot een maximum van € 350,-. 
Tot € 250,- vergoed
De 8-weekse MBSR wordt door Avéro Achmea, Pro Life, Zilveren Kruis en OZF vergoed tot een maximum van € 250,-
• Tot € 150,- en minder vergoed
FBTO vergoedt de 8-weekse MBSR tot maximaal € 150,-. Menzis, PMA en FNV Zorg keren aan mantelzorgers een vergoeding uit van soms € 100,- en soms € 150,- (polisafhankelijk). En de Amersfoortse vergoedt maximaal € 100,- voor de training. 

Check altijd uw verzekeringspolis voor het precieze bedrag. NB: In geval van een andere verzekeraar is het raadzaam om u te laten informeren over de voorwaarden voor vergoeding en de hoogte van de vergoeding.

Vergoeding door werkgever

Vrijwel elke werkgever beschikt over een Preventiebudget, Ziekteverzuimbudget, een budget Duurzame Inzetbaarheid of een budget Persoonlijke Ontwikkeling. Binnen grotere organisaties kan soms een beroep gedaan worden op het bedrijfsmaatschappelijk werk. Ook kan de werkgever worden benaderd via de Arbodienst, Bedrijfsarts of Brancheorganisatie.

Vergoeding door UWV

Ontvang je van het UWV een uitkering dan kun je bij het UWV informeren of zij bereid is een deel van de kosten voor de 8-weekse MBSR te vergoeden. Daarbij is van belang aan te geven (te motiveren) hoe een MBSR 8-weekse van betekenis kan zijn voor u. Voorbeelden: Gemakkelijker vinden van een baan; Goed blijven functioneren in een baan.

Vergoeding door Gemeente

Vanwege zorgbezuinigingen is het nu voor veel gemeentes een speerpunt geworden om mantelzorgers te ondersteunen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. (NB: Naast gemeentes vergoeden ook sommige zorgverzekeraars aan mantelzorgers een deel van de 8-weekse MBSR zelfs zonder dat sprake is van burn-out klachten).

Vergoeding in het kader van Arbeidsintegratie

De Amersfoortse vergoed in principe € 100,-. Vraag echter goed door op de voorwaarden. OHRA vergoedt een individuele 8-weekse MBSR slechts op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Hoewel deze informatie met de grootste zorg verzameld en samengevat is, raad ik u aan aan zich altijd te vergewissen bij de betreffende instantie (verzekeraar, werkgever, etc) omtrent eventuele vergoedingen.

 

 

Aanmelden voor een individuele 8-weekse gaat heel eenvoudig via het interesse-formulier (De button hieronder brengt u daar). Of bel direct 030 - 275 07 05 en laat een korte boodschap achter, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug. 

Via de button komt u op het interesse-formulier om u eenvoudig aan te melden voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. We zullen zo spoedig mogelijk (doorgaans binnen 48 uur) contact met u opnemen.