B-Present.nl mindfulness
Patrick Smolders
030 - 275 07 05

Mindfulnessgroep particulieren (open inschrijving)

Utrecht, 19 januari t/m 16 maart 
8 x vrijdagochtend + Stiltedag

De authentieke 8-weekse MBSR-training

Acht bijeenkomsten, telkens vrijdag 09:30 - 12:00 h in Utrecht. Precieze locatie afhankelijk van groepsomvang.

De Stiltedag (exclusief voor deze cursusgroep) vindt plaats op zondag 4 februari van 10:00 tot 15:30 uur. 
 

Kosten: € 395,- incl BTW

dit is inbegrepen alle cursusmiddelen en de Stiltedag met verzorgde lunch.  

 

NB: De Stiltedag: niet verplicht, maar beslist een aanrader!

De Stiltedag op zondag 11 maart is exclusief toegankelijk voor de deelnemers van DEZE mindfulness-groep. Bij aanvang om 10:00 uur gaan we de stilte in. Een smakelijke stille lunch om 12:30 uur maakt deel uit van de Stiltedag. Het programma eindigt om 15:30 uur.  

 

 

Vergoeding 8-weekse MBSR

Een aantal verzekeraars vergoedt in hun aanvullend pakket de 8-weekse MBSR. Zij vergoeden deze training onder vier voorwaarden: 

  • De verzekerde is 18 jaar of ouder
  • Er is sprake van burn-out klachten
  • De 8-weekse MBSR wordt gegeven door iemand die bij de beroepsvereniging VMBN ingeschreven is als gecertificeerd Categorie 1 mindfulnesstrainer.
  • De verzekerde beschikt over een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. Deze verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur naar de verzekeraar sturen.

 

Hoogte van de vergoeding (geactualiseerd naar 2018)

Tot € 350,- vergoed
De 8-weekse MBSR wordt via het aanvullend pakket van ondermeer United Consumers, VGZ, Univé, UMC en IZA vergoed tot een maximum van € 350,-. 
Tot € 250,- vergoed
De 8-weekse MBSR wordt door Avéro Achmea, Pro Life, Zilveren Kruis en OZF vergoed tot een maximum van € 250,-
• Tot € 150,- en minder vergoed
FBTO vergoedt de 8-weekse MBSR tot maximaal € 150,-. Menzis, PMA en FNV Zorg keren aan mantelzorgers een vergoeding uit van soms € 100,- en soms € 150,- (polisafhankelijk). En de Amersfoortse vergoedt maximaal € 100,- voor de training. 

Check altijd uw verzekeringspolis voor het precieze bedrag. NB: In geval van een andere verzekeraar is het raadzaam om u te laten informeren over de voorwaarden voor vergoeding en de hoogte van de vergoeding.

Vergoeding door werkgever

Vrijwel elke werkgever beschikt over een Preventiebudget, Ziekteverzuimbudget, een budget Duurzame Inzetbaarheid of een budget Persoonlijke Ontwikkeling. Binnen grotere organisaties kan soms een beroep gedaan worden op het bedrijfsmaatschappelijk werk. Ook kan de werkgever worden benaderd via de Arbodienst, Bedrijfsarts of Brancheorganisatie.

Vergoeding door UWV

Ontvang je van het UWV een uitkering dan kun je bij het UWV informeren of zij bereid is een deel van de kosten voor de 8-weekse MBSR te vergoeden. Daarbij is van belang aan te geven (te motiveren) hoe een MBSR 8-weekse van betekenis kan zijn voor u. Voorbeelden: Gemakkelijker vinden van een baan; Goed blijven functioneren in een baan.

Vergoeding door Gemeente

Vanwege zorgbezuinigingen is het nu voor veel gemeentes een speerpunt geworden om mantelzorgers te ondersteunen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. (NB: Naast gemeentes vergoeden ook sommige zorgverzekeraars aan mantelzorgers een deel van de 8-weekse MBSR zelfs zonder dat sprake is van burn-out klachten).

Vergoeding in het kader van Arbeidsintegratie

De Amersfoortse vergoedt in principe € 100,-. Vraag echter goed door op de voorwaarden. OHRA vergoedt een individuele 8-weekse MBSR slechts op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Hoewel deze informatie met de grootste zorg verzameld en samengevat is, raad ik u aan aan zich altijd te vergewissen bij de betreffende instantie (verzekeraar, werkgever, etc) omtrent eventuele vergoedingen.

Klik op de gekleurde tekst hierboven om je aan te melden voor de 8-weekse Mindfulness-groep (MBSR). 

De authentieke 8-weekse MBSR-training, gegeven door Patrick Smolders. De eerstvolgende training loopt van 19 januari t/m 16 maart. Acht bijeenkomsten, telkens vrijdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur. Plus de Stiltedag op zondag 11 maart (10:00 - 15:30 uur). De totale kosten bedragen € 395,- inclusief BTW. 

Of lees alles over de individuele mogelijkheden.