B-Present mindfulness
Patrick Smolders
(+31) (0)30 - 275 07 05

Mindfulnessgroep particulieren (open inschrijving)

Utrecht, 11 mei t/m 29 juni 
8 x vrijdagochtend + Stiltedag

De authentieke 8-weekse MBSR-training

Acht bijeenkomsten, telkens vrijdag 09:30 - 12:00 h in Utrecht. Exacte locatie afhankelijk van groepsomvang.

De Stiltedag (exclusief voor deze cursusgroep) vindt plaats op zondag 24 mei van 10:00 tot 15:30 uur. 
 

Kosten: € 300,- incl btw

Dit is inbegrepen alle cursusmiddelen en de Stiltedag met verzorgde lunch. Als de werkgever betaalt dan bedragen de kosten € 400,- (inclusief btw, werkboek, cd's / mp3's).  Scroll omlaag voor de vergoedingen.

 

NB: De Stiltedag: niet verplicht, maar beslist een aanrader!

De Stiltedag op zondag 24 mei is exclusief toegankelijk voor de deelnemers van uitsluitend deze mindfulness-groep (11 mei - 29 juni). Bij aanvang om 10:00 uur gaan we de stilte in. Een smakelijke stille lunch om 12:30 uur maakt deel uit van de Stiltedag. Het programma eindigt om 15:30 uur.  

 

 

Vergoeding 8-weekse MBSR

Een aantal verzekeraars vergoedt in hun aanvullend pakket de 8-weekse MBSR. Zij vergoeden deze training onder vier voorwaarden: 

  • De verzekerde is 18 jaar of ouder
  • Er is sprake van burn-out klachten
  • De 8-weekse MBSR wordt gegeven door iemand die bij de beroepsvereniging VMBN ingeschreven is als gecertificeerd Categorie 1 mindfulnesstrainer.
  • De verzekerde beschikt over een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. Deze verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur naar de verzekeraar sturen.

 

 

Vergoeding door Verzekeraar (2018)

Tot € 350,- vergoed
Aanvullend pakket van ondermeer United Consumers, VGZ, Univé, UMC en IZA vergoedt tot een maximum van € 350,-. 
Tot € 250,- vergoed
Avéro Achmea, Pro Life, Zilveren Kruis en OZF vergoeden tot een maximum van € 250,-
• Tot € 150,- en minder vergoed
FBTO vergoedt tot maximaal € 150,-. Menzis, PMA en FNV Zorg keren aan mantelzorgers een vergoeding uit van soms € 100,- en soms € 150,- (polisafhankelijk). En de Amersfoortse vergoedt maximaal € 100,-. 

Tip: Check altijd uw verzekeringspolis voor het precieze bedrag. Ondanks zorgvuldigheid bij het opstellen van het bovenstaand vergoedings-overzicht kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Vergoeding door Werkgever

Vrijwel elke werkgever beschikt over een Preventiebudget, Ziekteverzuimbudget, een budget Duurzame Inzetbaarheid of een budget Persoonlijke Ontwikkeling. Binnen grotere organisaties kan soms een beroep gedaan worden op het bedrijfsmaatschappelijk werk. Ook kan de werkgever worden benaderd via de Arbodienst, Bedrijfsarts of Brancheorganisatie.

Vergoeding door UWV

Ontvang je van het UWV een uitkering dan kun je bij het UWV informeren of zij bereid is een deel van de kosten voor de 8-weekse MBSR te vergoeden. Daarbij is van belang aan te geven (te motiveren) hoe een MBSR 8-weekse van betekenis kan zijn voor u. Voorbeelden: Gemakkelijker vinden van een baan; Goed blijven functioneren in een baan.

Vergoeding door Gemeente

Vanwege zorgbezuinigingen is het nu voor veel gemeentes een speerpunt geworden om mantelzorgers te ondersteunen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. (NB: Naast gemeentes vergoeden ook sommige zorgverzekeraars aan mantelzorgers een deel van de 8-weekse MBSR zelfs zonder dat sprake is van burn-out klachten).

Vergoeding in het kader van Arbeidsintegratie

De Amersfoortse vergoedt in principe € 100,-. Vraag echter goed door op de voorwaarden. OHRA vergoedt een individuele 8-weekse MBSR slechts op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Hoewel deze informatie met de grootste zorg verzameld en samengevat is, wordt u aangeraden zich altijd te vergewissen bij de betreffende instantie omtrent eventuele vergoedingen.

Aanmelden 8-weekse training

Meld je hieronder aan voor de komende 8-weekse mindfulness-training. Eerste bijeenkomst op 11 mei. Laatste bijeenkomst op 29 juni. Steeds vrijdagochtend 09:30 tot 12:00 uur. Exacte locatie afhankelijk van groepsomvang.