B-Present mindfulness
Patrick Smolders
(+31) (0)30 - 275 07 05

Aanbod voor bedrijven

B-Present.nl biedt de authentieke 8-weekse mindfulness-training. Dit is het MBSR programma, en dat staat voor Mindfulness-Based Stress Reduction. De trainingen worden gedurende acht weken op een overeen te komen vast dagdeel gegeven door Patrick Smolders, aangesloten bij VMBN als gecertificeerd Categorie 1 Mindfulness-trainer.

MBSR in organisaties

 

Zeven factoren waarop mindfulness het verschil maakt

Zelf-inzicht heeft vele gezichten. Door mindfulness-training onstaat helderder zicht op het eigen functioneren en de wisselwerking met alles wat we in ons leven tegenkomen. Het toegenomen zelfinzicht geeft een verbeterde persoonlijke regie, wat binnen een organisatie van grote betekenis kan zijn. Laten we in meer detail kijken naar de zeven factoren.

  • 1. Verhoogd welzijn

Een toegenomen gevoel van vertrouwen en welzijn, wat aanzienlijk bijdraagt aan de preventie van burn-out en arbeidsgerelateerd ziekteverzuim.

  • 2. Effectiever werken

Meer creativiteit, meer betrokkenheid en een toename van de arbeidsproductiviteit. 

  • 3. Structurele reductie van stress

Vanuit gewoonte reageren mensen vaak op één bepaalde manier op de stress die ze tegenkomen, een manier die structureel gezien vaak de stress in stand houdt. Vanuit gewoonte reageert men op stress. De kans is groot dat men opbrandt, burn-out klachten ontwikkelt. Vanuit mindfulness kijkt men op een open manier naar het eigen totale functioneren, zodat stress integraal beantwoord kan worden, waardoor het stressniveau structureel lager wordt. 

  • 4. Hogere psychologische veerkracht

Door het oefenen  van mindfulness neemt de psychologische veerkracht toe. Dat merken we met name bij stress en tegenslagen. Ook deze veerkracht is van betekenis bij preventie van burn-out verschijnselen en het verlagen van arbeidsgerelateerd ziekteverzuim.

  • 5. Een sterker immuunsysteem

Door een sterker immuunsysteem is men gezonder: Opnieuw een factor die bijdraagt aan preventie van burn-out en ziekteverzuim.

  • 6. Helderder communiceren

Mindfulness-beoefening leidt tot meer vertrouwdheid met de eigen mogelijkheden en grenzen en tot een verbeterde regie en zelfzorg. Dit alles maakt dat het voor deelnemers gemakkelijker wordt de eigen grenzen en mogelijkheden aan te geven. En dat bespaart het bedrijf (intern en extern) veel miscommunicatie en wrijving. We zien dat mindfulness zowel impact heeft op het functioneren als op het gemoed van mensen: Wezenlijke factoren. 

  • 7. Meer flow, regie en voldoening

Door mindfulness-training gaan werknemers meer regie ervaren als het gaat om hun aandacht, hun leven en hun functioneren. De aandacht is gemakkelijker te focussen in het hier-en-nu waardoor het psychologische verschijnsel flow in het dagelijkse werk gemakkelijker optreedt. Daarbij neemt niet alleen de kwaliteit en de productiviteit toe: Ook haalt men meer geluksgevoel en voldoening uit zijn of haar werk.  

Motivatie tot deelname aan een MBSR-training

Deelname is zinvol mits men open staat ten aanzien van de eigen directe waarneming, om vandaaruit vertrouwder met het eigen functioneren te worden. En dan hebben we het over: De eigen voorkeuren en aversies; gewoontepatronen; manieren van omgaan met stress.

Hebben we die moed, die bereidheid tot het verkennen van het eigen functioneren, dan is dat een bovendien een krachtige motivatie voor deelname. Praktisch gezien is het wenselijk dat men bereid is dagelijks tenminste 30 minuten vrij te maken de training. 

Zelfzorg, persoonlijke regie en welzijn

De oefeningen in een MBSR-training maken dat je een helderder zicht krijgt op je eigen functioneren, en hoe dat in wisselwerking staat met alles wat je in je leven tegenkomt. Het toegenomen zelfinzicht geeft een verbeterde zelfzorg en persoonlijke regie. Dat zijn twee skills die juist in onze huidige samenleving van grote betekenis zijn.

Presence of tegenwoordigheid heeft de kracht om automatische patronen te doorbreken binnen individuele levens en binnen organisaties. Geconditioneerd handelen kan plaatsmaken voor vrij en intelligent handelen. Vriendelijker, milder, effectiever en met meer gevoel van balans en overzicht komen we in het leven te staan. In elk mensenleven en elke organisatie maakt aandacht het verschil.

 

Tarieven

Het bedrijfstarief is € 890,- per deelnemer voor de gehele 8-weekse Mindfulness-training (MBSR). Dit bedrag is inclusief alle cursusmaterialen, de ruimtehuur en BTW. Eventuele reiskosten zijn altijd op rekening van de afnemer.


Gratis en vrijblijvend een oriënterend gesprek

Klikt u svp op op de onderstaande button om uw gegevens in te vullen, dan zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om tot een oriërenterend gesprek te komen.