B-Present.nl mindfulness
Patrick Smolders
030 - 275 07 05

Particulieren

Het aanbod van Patrick Smolders (B-Present.nl authentieke MBSR mindfulness) bestaat uit: Groepstraining MBSR; Individuele MBSR-training; individuele coachingstrajecten; plus Vivir ofwel de 10-daagse Vitale Vipassana Retraite. 

In verband met vergoedingen is het goed om te weten dat de trainer is ingeschreven bij VMBN als gecertificeerd Categorie 1 (hoogste cat.) mindfulnesstrainer. Verderop staan we uitgebreider stil bij de mogelijkheden tot vergoeding van de 8-weekse MBSR-training. 

Hieronder eerst een beknopt overzicht van de vier genoemde werkvormen. Via de oranje buttons kom je meer te weten over elk van de vier vormen.

Vooraf is altijd een oriënterend adviesgesprek mogelijk, op vrijwel elke manier aan te vragen: via het interesse-formulier, per telefoon of per e-mail. 

 

 • 8-weekse groepstraining mindfulness

  Dit is het reguliere 8-weekse MBSR-programma, zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

  De cursus beslaat 8 groepsbijeenkomsten in Utrecht.

  De eerstvolgende 8-weekse training start op vrijdag 19 januari 2018. Ivm voorjaarsvakantie vervalt 2 maart. Deze 8-weekse eindigt daardoor op vrijdag 16 maart. De exacte locatie hangt af van de groepsomvang. De bijeenkomsten zijn telkens in Utrecht op de vrijdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur.  

 

 • Individuele 8-weekse MBSR-training

  Dit is hetzelfde 8-weekse MBSR-programma, maar dan op individuele basis gegeven.
  Dit komt neer op 8 sessies van elk 90 minuten. De inhoud is in grote lijnen gelijk aan de MBSR groepstraining.

 

 • Traject op maat: Individuele coaching

  Individuele coaching waarbij wordt uitgegaan van je eigen kracht, zelfhelend vermogen en talenten. Typisch mindfulness dus. Uiteraard is daarbij ook alle ruimte voor de obstakels - van welke aard ook - zoals je die in je dagelijks leven ontmoet. Net als bij de MBSR-training staat ook hierbij ons welzijn en geluk centraal, en wordt vertrokken vanuit vanuit een grondhouding van mindfulness en zelfcompassie.

 

 • Vivir - Vitale Vipassana Retraite

  De 10-daagse Vitale Vipassana-retraite obv mindfulness,  zelfcompassie en heartfulness, gefaciliteerd door Patrick Smolders.  Vivir is zoveel méér dan alleen maar stilte.

  Tien dagen werkelijk toekomen aan jezelf, het contact hervinden met wie je bent, met je passie, met alles wat in je leeft. Spring in de diepte van het leven dat je zelf bent! En ervaar wat mindfulness, zelfcompassie en heartfulness voor je kunnen betekenen.

  Als vanzelf onstaat helderheid, stress vermindert, en je vrijheid en regie nemen toe. Daardoor voel je je aanweziger en  authentieker en ook ervaar je meer voldoening in je leven. 

  Vivir is een volpension en geheel verzorgde retraite die dit keer plaatsvindt in Ban-sur-Meurthe-Clefcy, in de Hoge Vogezen, op zo'n 6 uur rijden van Utrecht. 
  De eerstvolgende retraite vindt plaats van zondag 29 april t/m woensdag 9 mei 2018.